Porsche 911 2.0 S 1967

In aanbouw. Gereed eind 2022

Deze auto vonden we in Nederland bij een handelaar die ‘m net uit Amerika geïmporteerd had. De auto was nagenoeg hard en zonder schade. Ik heb er nog 1 zomer mee gereden en daarna zijn we ‘m gaan restaureren. Inmiddels is de auto grotendeels gereed en in absolute nieuw staat. Motor en versnellingsbak zijn door Duel in Heerhugowaard gerestaureerd. De body is door Bert Nijenhuis in Lichtenvoorde geheel gerestaureerd en gespoten op blank metaal. Het gehele proces van de restauratie is vastgelegd in foto’s.

Bijzonder aan deze auto is dat ze altijd binnen 1 familie gebleven is. De eerste eigenaar Tom Tweed sr. kocht de auto in 1967. Hij schonk de wagen aan zijn oudste zoon, die de auto op zijn beurt weer doorgaf aan zijn jongere broer Tom. Deze Tom heeft de hele geschiedenis van de auto bijgehouden en opgeschreven in een boekwerk dat bij de auto geleverd word. Het verhaal geeft een prachtig tijdsbeeld van het leven in Californië in de 60’s en 70’s. 

De originele boekjes (instructieboekje en onderhoudsboekje), het originele boordgereedschap, rekeningen en een zogenaamde “travel kit” zijn nog bij de auto.

Matching nummers.

Kleur: Hell Elfenbein (ivoor wit)

 

Merk Porsche
Model 911 2.0 S
Bouwjaar 1967